Köry-Ker

Köry-Ker

Panellakás, hoppá!

2017. október 26. - KöryKer

Rengeteg kérdés felmerül egy panellakás felújításán. Érdemes-e pénzt áldozni rá? Mit lehet belőle kihozni? Mire számítsunk a munkálatok során? Hogyan kezdjünk hozzá? Talán ez a blogbejegyzés segíthet a döntésben.

img_5647.JPG

A lakás egy fiatal pár tulajdona, az akkori állapot a képeken jól látható. Íme a kezdetek:

img_5646.JPG

Az elképzelés, hogy ebből egy fiatalos és modern, enyhén mediterrán jellegű lakás valósuljon meg.

img_5648.JPG

A céljuk az volt, hogy minden új és biztonságos legyen, de ugyanakkor a lehető legkevesebb pénzből, mert esküvő és autóvásárlás is a terveikben szerepelt. 

img_5649.JPG

 És a látványtervek:

img_5650.JPG

Fürdőszoba és konyha elképzelés:

img_5651.JPG

A tervek jóváhagyása után elkezdődtek a munkálatok. A régi ablakok kicserélése új, műanyag ablakokra, amelyek belülről aranytölgy, kívülről fehér színűek. A régi bejárati ajtót biztonsági acél ajtó váltotta fel, és a fűtési szezon kezdetével új radiátorok kerültek fel. Az egész lakásba új villanyvezetékek kerültek, amelyeket a panelokra kicsit sem jellemző módon bevésettek a falakba. A konyhában kibontásra került a kamra, hogy növeljék a teret, és a gázvezeték elhelyezését is módosították (ehhez hivatalos engedélyt kell kérni). A fürdőszobában is megszabadultak mindentől, a konyhai és a fürdőszobai vízkiállásokat is az új elrendezésnek megfelelően módosították. 

img_5652.JPG

Mivel a panellakásokban nem mindenhová lehet bevésni a vezetékeket, valamint a vasbeton nem éppen ideális a mennyezeti spotlámpák telepítéséhez, így a folyosók és a nappali gipszkarton álmennyezetet kapott. És a nappaliba egy különleges gipszkarton térelválasztó is helyet kapott.

img_5653.JPG

Majd a burkolási és festési munkák következtek. 

img_5654.JPG

Ezután pedig az asztalos munkák. 

img_5655.JPG

Egy kiadós takarítás után a végeredmény magáért beszél.

img_5656.JPG

A nappaliban, az étkező résznél díszkő burkolattal erősítették a mediterrán hatást.

img_5657.JPG

A végeredmény magáért beszél. Főleg ha újra végignézzük a felújítás előtti képeket. Forrás: álmaim otthona

img_5658.JPG

Hazánkban az átlagos fürdőszoba mérete 6 m2. Ebbe éppúgy beletartozik a nagynak számító 10 m2-es és az oly sokak által aprónak titulált 2,5 m2-es is, amely leginkább a panellakásokra jellemző méret. A kis fürdők esetén a legnagyobb gondot általában az okozza, hogy többet, nagyobbat szeretnénk elhelyezni a berendezési tárgyakból, mint ami alapjáraton beférne. Pont az ilyen elképzelésekre születnek a különféle helytakarékos ötletek. Például nem csak a zuhanykabin és a kád ötvözése nagy segítség a parányi helyiséggel rendelkezők számára, de még a mosdókagyló sem foglal plusz helyet. Mostanra már kompakt megoldásokkal is igyekeznek a gyártók a vásárlók igényeit kiszolgálni. Érdemes tájékozódni, mielőtt felújításba kezdünk, ráadásul a 3D látványtervezés is segítségünkre van.

img_5664.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://koryker.blog.hu/api/trackback/id/tr2413086166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása